Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συμμετοχικού Σχεδιασμού στα σχολεία Αγίας Παρασκευής

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

Το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συμμετοχικού Σχεδιασμού στα σχολεία Αγίας Παρασκευής» είναι μια πρωτοβουλία της commonspace σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής και την υποστήριξη της Open Architecture Collaborative Athens. Το εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού βασίζεται σε μια δημοκρατική λογική συμμετοχής των πολιτών στο σχεδιασμό του δημόσιου χώρου και τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Πρόκειται για μια καινοτόμα μέθοδο για τη χώρα μας που στοχεύει στην πραγματική συμβολή του χρήστη στη διαμόρφωση του χώρου που προορίζεται για αυτόν.

Σε ένα διάστημα τριών μηνών οργανώθηκαν εργαστήρια και συναντήσεις με μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου, του 7ου Δημοτικού και του 4ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, με τους γονείς και εκπροσώπους του Δήμου, με τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

Ο αρχικός στόχος του εργαστηρίου ήταν να παραχθεί ένα σχέδιο προτάσεων για την αναβάθμιση του προαύλιου χώρου του 7ου Δημοτικού και του 13ου Νηπιαγωγείου, της οδού Αρτέμωνος και τμήματος πεζοδρομίου μπροστά από την είσοδο του 4ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής. Στην πορεία, ωστόσο, θεωρήθηκε αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα σχέδιο-masterplan για την ευρύτερη περιοχή.

Περιοχή

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Έτος

2016

Πελάτης - Χρηματοδότηση

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Διεύθυνση - Συντονισμός Έργου

Πούλιος Δημήτρης

Διεύθυνση Εργαστηρίων

Τσάδαρη Σοφία

Ομάδα Έργου

Τσάδαρη Σοφία

Πούλιος Δημήτρης

Τσιτσάνης Δημήτρης

Κομνηνός Κώστας

Μουγιάκου Ελένη

Μούργου Αλεξάνδρα

Φιλιππίδου Δέσποινα

Γυφτοπούλου Στεφανία

Πετρά Μάρα

Αναγνωστόπουλος Κοσμάς

Κομνηνός Κώστας