Έμμυ Καρίμαλη photo.jpg

Έμμυ Καρίμαλη

Η Έμμυ Καρίμαλη είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός (ΕΜΠ) και Κοινωνική Γεωγράφος MSc με ειδικότητα στην Αστική Γεωγραφία από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Είναι Υποψήφια διδάκτωρ ΕΜΠ στον Τομέα Πολεοδομίας-Χωροταξίας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Η ερευνητική της διατριβή αφορά την μελέτη εχθροπραξιών σε αστικά περιβάλλοντα και τις μετέπειτα πολιτικές αστικής ανάπλασης που εφαρμόζονται. 

Έχει εκπονήσει επικουρικό έργο στη σχολή Αρχιτεκτόνων σε μαθήματα όπως η Πολεοδομία και η Αστική Κοινωνιολογία ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά – ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με τις μεταναστευτικές κοινότητες της Αθήνας, τις γεωγραφίες εγκατάστασης και τις δυναμικές συμβίωσης. Είναι μέλος της ομάδας του FemMap Project όπου συμμετέχει ως community mapping facilitator με στόχο την δημιουργία ενός γυναικείου εναλλακτικού και δημιουργικού χάρτη στη γειτονιά της Κυψέλης.

Ως συνεργάτης της Commonspace ασχολείται με αναπτυξιακά προγράμματα, την επικοινωνία και με τον συμμετοχικό σχεδιασμό όπως το πρόγραμμα για το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης της νήσου Γαύδου με Συμμετοχικό Σχεδιασμό.