top of page
Η δική μας δεξαμενή! - Γάργαρα παραμύθια
Η δική μας δεξαμενή! - Γάργαρα παραμύθια

Παρ 10 Σεπ

|

Chalandri

Η δική μας δεξαμενή! - Γάργαρα παραμύθια

1ο HIDRANT FESTIVAL! Την Παρασκευή, 10/9 ολοκληρώνουμε & διακοσμούμε όλοι μαζί τη μακέτα μίας δεξαμενής που συ-σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι μαθητές/τριες του 12ου Δημοτικού Χαλανδρίου. Παράλληλα η αφηγήτρια και παιδαγωγός, Ελεάνα Χατζάκη θα αφηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους «Γάργαρα παραμύθια».

Οι εγγραφές έκλεισαν
Δείτε άλλες εκδηλώσεις

΄'Ωρα & Τοποθεσία

10 Σεπ 2021, 4:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.

Chalandri, Narkisson 2-8, Chalandri 152 33, Greece

Σχετικά με την εκδήλωση

Απόλαυσε, γνώρισε και διαμόρφωσε το Χαλάνδρι μέσα από υδάτινες διαδρομές συν-δημιουργίας. Από το Ιστορικό Αδριάνειο υδραγωγείο στις σύγχρονες κοινότητες με άξονα το νερό σας κοινό αγαθό.

1o HIDRANT Festival

Παρασκευή 10 - Σάββατο 11 - Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΩΝ

Την Παρασκευή 10/9 στο Κυλικείο του Θεάτρου Ρεματιάς:

4-6μμ - "Η δική μας δεξαμενή!"

Οι μαθητές/τριες του 12ου Δημοτικού Χαλανδρίου, παρουσιάζουν τη μακέτα μίας δεξαμενής που συ-σχεδίασαν και κατασκεύασαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού που παρακολούθησαν μέσα στη χρονιά. Σας καλούμε όλες και όλους να ολοκληρώσουμε/διακοσμήσουμε τη μακέτα της δεξαμενής που θα τοποθετηθεί στην περιοχή της Τούφας για να ποτίσει με νερό από το Αδριάνειο Υδραγωγείο το πράσινο της περιοχής!

6-7μμ - "Γάργαρα παραμύθια"

Παράλληλα η αφηγήτρια και παιδαγωγός, Ελεάνα Χατζάκη θα αφηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους «Γάργαρα παραμύθια».

Το νερό και τα παραμύθια έχουν πολλά κοινά! Κυλούν σε όλο τον κόσμο δίχως να γνωρίζουν σύνορα, ξεδιψούν και δροσερεύουν, φέρουν μνήμες απ’ τους τόπους που πέρασαν και κρατούν μέσα τους μια ήρεμη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Όπως το νερό ποτίζει τη γη να ανθίσει, έτσι και τα παραμύθια ποτίζουν την φαντασία μας, κι αν, όπως λεν, αποτελούμαστε εμείς οι άνθρωποι από νερό, άλλο τόσο, θα πω εγώ, αποτελούμαστε από ιστορίες! Ιστορίες γάργαρες θα μοιραστώ μαζί σας, παραμύθια λαϊκά από όλο τον κόσμο που απαντούν στα μεγάλα ερωτήματα: ποιος είναι αυτός που φτιάχνει τη βροχή; τι δύναμη έχει ο ποταμός; Και σε ποιον, τελοσπάντων, ανήκει το νερό;

Η Ελεάνα Χατζάκη είναι αφηγήτρια και πτυχιούχος φιλόλογος με εξειδίκευση στη Λογοτεχνία για παιδιά και νέους. Έχει σπουδάσει υποκριτική σε εργαστήρια θεάτρου, φωνητική και κινησιολογία. Η ενασχόλησή της με το λαϊκό παραμύθι και την αφήγησή του ξεκίνησε το 2013 με μαθητεία κοντά στον δάσκαλο-παραμυθά Δημήτρη Προύσαλη και συνεχίζεται έως σήμερα με σεμινάρια και εργαστήρια αφήγησης από τους Λίλη Λαμπρέλλη, Ανθή Θάνου, Στέλλα Κασσιμάτη, Αγνή Στρουμπούλη, Μάγδα Κοσσίδα κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας αφήγησης «Παραμυθοπεράσματα», ενώ σε προσωπικό επίπεδο συνεργάζεται με μουσικούς και άλλους αφηγητές. Η αφηγηματική της εμπειρία ξεκινάει από το 2014 και μέχρι σήμερα περιλαμβάνει συμμετοχές σε φεστιβάλ αφήγησης ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέψεις σε σχολεία και νηπιαγωγεία, αφηγήσεις σε κοινωνικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Παραμύθια που έχει επεξεργαστεί αφηγηματικά έχουν περιληφθεί σε συλλογικούς τόμους των εκδόσεων Απόπειρα. Παράλληλα, ασχολείται με την έρευνα και καταγραφή λαϊκών παραμυθιών και ιστοριών ευελπιστώντας να συνεισφέρει κατά τι στη διάσωση αυτού του λαογραφικού, πολιτισμικού και ανθρωπολογικού θησαυρού - του λαϊκού παραμυθιού.Απόλαυσε, γνώρισε και διαμόρφωσε το Χαλάνδρι μέσα από υδάτινες διαδρομές συν-δημιουργίας. Από το Ιστορικό Αδριάνειο υδραγωγείο στις σύγχρονες κοινότητες με άξονα το νερό σας κοινό αγαθό.

Το Φεστιβάλ γίνεται στο πλαίσιο του έργου Cultural HIDRANT – Urban Innovative Actions www.culturalhidrant.eu

Κοινή χρήση αυτής της εκδήλωσης

bottom of page