top of page

PROMEnhance - Enhancing management profiles for innovative local development.

Το PROMEhnance είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus plus και ανήκει στο πλαίσιο των συμπράξεων συνεργασίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (HED). 

Περιοχή

Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Ρουμανία.

Έτος

2022-2025 (30 μήνες)

Χρηματοδότηση

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Εράσμους, συμπράξεις που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση με κωδικό χρηματοδότησης KA220-HED-53FF4513.

Ομάδα έργου commonspace

Διονυσία Κούτση / Θάνος Ανδρίτσος – Υπεύθυνοι έργου

Διονυσία Κούτση

Θάνος Ανδρίτσος

Μελίνα Βλάχου

Κύριος στόχος του είναι να συμβάλει στην επαγγελματοποίηση, σε επίπεδο ΕΕ, των συμμετοχικών και καινοτόμων διαδικασιών τοπικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, εταίροι από την Ιταλία (Πανεπιστήμιο του Τορίνο, S-NODI), τη Ρουμανία (Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου), την Κύπρο (Synthesis), την Πορτογαλία (COFAC – Πανεπιστήμιο Lusofona) και την Ελλάδα (Commonspace Coop) συνεργάζονται ώστε να επιτευχθούν οι παρακάτω στόχοι: 

  • Συγκέντρωση στοιχείων για τις υπάρχουσες και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στις προσεγγίσεις των σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που συνεπάγεται η παρούσα φάση ανάπτυξης,

  • Ο καθορισμός των αναδυόμενων αναγκών σε ικανότητες και η ανάπτυξη ενός πλαισίου αναφοράς ικανοτήτων που θα χρησιμοποιηθεί για την προσέγγιση πολλαπλών στόχων,

  • Ο σχεδιασμός και η εννοιολογική δοκιμή ενός πρωτότυπου αρθρωτού προγράμματος σπουδών που μπορεί να υποστηρίξει πλήθος θέσεων εργασίας,

  • Η προσφορά ευκαιριών μάθησης και διακρατικής επαγγελματικής κοινότητας μάθησης που υποστηρίζεται από μια πλατφόρμα ανθρώπινης και τεχνολογικής συνεργασίας.

Για την επίτευξη των φιλόδοξων αυτών στόχων, τα κύρια αποτελέσματα του έργου είναι:

μια αναλυτική έκθεση σχετικά με τις καινοτόμες πρακτικές εδαφικής ανάπτυξης, ένα πλαίσιο ικανοτήτων αναφοράς, ένα νέο πρωτότυπο πρόγραμμα σπουδών, ψηφιακά εργαλεία μάθησης, διακρατικές μαθησιακές διαδρομές, κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις για να βοηθηθούν οι νέοι επαγγελματίες να αναπτύξουν δεξιότητες για την ανάπτυξη καινοτόμων εννοιών εδαφικής ανάπτυξης. Για να υποστηριχθεί αυτό θα παρασχεθεί επίσης μια πολύγλωσση πλατφόρμα μαθησιακής κοινότητας που θα λειτουργεί ως κόμβος για την οργάνωση εικονικών μαθησιακών δραστηριοτήτων ανταλλαγής μεταξύ χωρών και ιδρυμάτων.

Δείτε περισσότερα εδώ

bottom of page