top of page

12ο Διεθνές Συνέδριο Ε.Γ.Ε. │Ομιλία για την Πιλοτική εφαρμογή στα Σεπόλια, ppCITY


Στο πλαίσιο διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της δημοσιότητας του ερευνητικού έργου ppCITY, η ομάδα της commonspace παρουσιάζει εισήγηση με θέμα «Ένα δροσερό σημείο στη διασταύρωση Καλαμά και Αυλώνος. Πιλοτικό πρόγραμμα συμμετοχικού αστικού σχεδιασμού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας».

Η ομιλία γίνεται από τη νέα ερευνήτρια, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Αναστασία Χρηστάκη στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας (ICHGS - 2019), την Κυριακή 3/11 στη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων του ΕΜΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Με αφορμή την πιλοτική εφαρμογή που θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα στη γειτονιά των Σεπολίων, η commonspace στο συνέδριο αυτό, παρουσιάζει τη μεθοδολογία και τα εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού που αναπτύσσονται. Η έρευνα στοχεύει στο να εξελίξει δομημένα βήματα για ουσιαστική και ισότιμη συμμετοχή των χρηστών του δημόσιου χώρου σε διαδικασίες σχεδιασμού και λήψεις αποφάσεων. Η πιλοτική εφαρμογή αφορά στο σχεδιασμό ενός οικοπέδου από τους κατοίκους και τους εμπλεκόμενους φορείς της γειτονιάς μέσω ppWebGIS πλατφόρμας με βασική σχεδιαστική αρχή την ανακούφιση από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και τη δημιουργία ενός δροσερού σημείου στη γειτονιά.

bottom of page