top of page

Σχεδιάζουμε τα Σεπόλια μας | Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού ppCITY


Σας προσκαλούμε, ως κατοίκους ή/και εργαζόμενους/εμπλεκόμενους φορείς στην περιοχή των Σεπολίων, να συμμετέχετε στο 1ο δια ζώσης Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού, στο πλαίσιο της Πιλοτικής Εφαρμογής 2 του συγχρηματοδοτούμενου ερευνητικού έργου “ppCITY”, την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, στις 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 53ου ΓΕΛ Αθήνας, Γράμμου 23, Σεπόλια.

 

Στα πλαίσια δοκιμής, διόρθωσης, αξιολόγησης και διάδοσης της πλατφόρμας 2 του συμμετοχικού σχεδιασμού, θα διεξαχθεί πιλοτική εφαρμογή στην περιοχή των Σεπολίων. Η εφαρμογή αυτή αφορά το οικόπεδο στην οδό Αυλώνος και Καλαμά (Κοροπούλη), που κάποτε φιλοξενούσε κτιριακές εγκαταστάσεις βιομηχανίας φελλού. Με ποιόν τρόπο το συγκεκριμένο οικόπεδο μέσα από όρους συμμετοχής θα μπορέσει να επανασχεδιαστεί και να μεταμορφωθεί σε ένα δροσερό πυρήνα που θα καλύπτει τις ανάγκες και τις αισθητικές αξίες των κατοίκων και των ευρύτερων κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά; Οι σχεδιαστικές αρχές και οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τη δημιουργία ενός δροσερού και ευχάριστου σημείου για την περιοχή, θα αναζητηθούν μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 2 αλλά και εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού.

Πολύ σύντομα θα ενεργοποιηθεί και η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Συμμετοχικού Σχεδιασμού

www.ppcity.eu/sepolia

όπου οι κάτοικοι των Σεπολίων θα μπορούν να απαντήσουν στα Ερωτηματολόγια για τη γειτονιά τους και να σχεδιάσουν έναν χώρο πρασίνου, στο οικόπεδο Αυλώνος & Καλαμά.

bottom of page