top of page

Το σύστημα CLOUDS στην υπηρεσία των δια ζώσης εργαστηρίων!

Τα δια ζώσης συμμετοχικά εργαστήρια για το σχεδιασμό του δημοσίου χώρου είναι πολύ σημαντικά. Λόγω των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται από τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον COVID 19 αναζητούμε νέους τρόπους υλοποίησης των εργαστηρίων σε ανοιχτούς χώρους. Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος έγινε την Τετάρτη 15/7/2020 στο Κάτω Χαλάνδρι με μεγάλη επιτυχία.

Ευχαριστούμε πολύ τους LUDD Makerspace για την εκπαίδευση στη χρήση και την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος CLOUDS. Η πιλοτική αυτή εφαρμογή εντάσσεται στην πρωτοβουλία «participatoryLAB», και εμπίπτει στις εργασίες της ΦΑΣΗΣ 1 του έργου «‘Εργαστήρια, Εκπαίδευση, Συγκρότηση Κοινότητας (capacity building)».

To CLOUDS είναι ένα πολυμορφικό, αρθρωτό σύστημα, ανοιχτής αρχιτεκτονικής για την κατασκευή pop-up δομών που μπορούν να υποστηρίξουν κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, όπως κοινοτικές συναντήσεις, εκθέσεις, προβολές, εργαστήρια, παραστάσεις, φεστιβάλ κ.α. στο δημόσιο χώρο.

Το δίκτυο του CLOUDS υποστηρίζει τοπικές κοινότητες, ανεξάρτητες πρωτοβουλίες κατοίκων, άτυπες ομάδες πολιτών, εγχειρήματα και οργανισμούς, επεκτείνοντας τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους και κατά συνέπεια το πεδίο δράσης και τη σφαίρα επιρροής τους.

Το έργο "participatory LAB» χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της δράσης «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» στον άξονα «Καινοτόμες δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον & και καινοτόμες δράσεις περιβαλλοντικές δράσεις 2019.

bottom of page