top of page

Στην Ημερίδα του ppCITY...


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, η πολύ επιτυχημένη Ημερίδα μας για τον Συμμετοχικό Σχεδιασμό στο πλαίσιο του έργου ppCITY. Εκτός από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου και τη συμμετοχή πολλών και σημαντικών φορέων της πόλης, άνοιξε μία ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις συμμετοχικές διαδικασίες σε χωρικά και αναπτυξιακά προγράμματα. Η commonspace έχει δομήσει ειδική μεθοδολογία σχετική με τον Συμμετοχικό Σχεδιασμό του δημόσιου χώρου και επιδιώκει την καθιέρωση του αντικειμένου και την εφαρμογή του σε διαφορετικές κλίμακες.

Την Ημερίδα διοργάνωσε η commonspace μαζί με τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων Sociality.

Ευχαριστούμε πολύ το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων και τους Αντώνη Βαλληνδρά και Νέλλη Θελερίτη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ακόμα, σε όσες και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και στις ομιλήτριες και ομιλητές μας, που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, πλούτισαν τη συζήτηση γύρω από τις συμμετοχικές διαδικασίες!

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τον κύριο Αλέξανδρο Τσιατσιάμη, γενικό γραμματέα Δήμου Αθηναίων που άνοιξε με χαιρετισμό την ημερίδα μας, καθώς και τις/τους

Κο Χάρη Μπίσκο, συνΑθηνά Κα Aurelie Rompler, Creative District Κα Ελισσάβετ Μπαργιάννη, Resilient Athens, Δήμος Αθηναίων Κα Αναστασία Στρατηγέα, καθηγήτρια Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Κα Έλενα Ρεϊζίδου, ΜΟΔ Α.Ε. Και Κο Αλέξη Κατσαρό, Mediterranean Institute for Nature and Anthropos (medINA)

Τέλος, ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας και εταίρους του έργου, Geospatial Enabling Technologies και Dotsoft για τη συμμετοχή τους και τη Μαρία Πηγάκη για το συντονισμό του πάνελ.

Στην σελίδα της ημερίδας https://ppcity.eu/imerida-gia-to-symmetochiko-schediasmo/ μπορείτε να δείτε το ακριβές πρόγραμμα, τα βιογραφικά των ομιλητών καθώς και βίντεο από τις παρουσιάσεις.

bottom of page