top of page

Ιστορίες Μιας Αόρατης Αθήνας

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την ένταξη της πρότασης μας "Ιστορίες μιας Αόρατης Αθήνας" ή αλλιώς "IN-ATHENS" στον Β' Κύκλο "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ" της Γ.Γ.Ε.Τ., ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το έργο Ιστορίες μιας Αόρατης Αθήνας «IN-ATHENS» έχει ως κύριο αντικείμενο την μετατροπή ενός -εξαιρετικής ιστορικής αξίας- αρχειακού υλικού σε μια σειρά ψηφιακών εφαρμογών με τη βοήθεια σύγχρονων συν-σχεδιαστικών εργαλείων και τη σύμπραξη αξιόπιστων εταίρων που εργάζονται από διαφορετικές οπτικές στο πεδίο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στόχος είναι η ανάδειξη της αρχαίας, νεότερης και σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθήνας καθώς και η εμβάθυνση στις αφηγήσεις για τις οδούς και τα κτίρια της. Η περιπλάνηση μέσω της αφήγησης στις επάλληλες πόλεις (αρχαία, νεότερη, σύγχρονη) αποτελεί ένα βιωματικό γνωστικό και εκπαιδευτικό ταξίδι στην ιστορία της πόλης. Τα κτίρια θα συσχετισθούν άμεσα με τις ιστορίες και τους ανθρώπους που έζησαν σε αυτά αλλά και με τα γεγονότα που καθόρισαν την τύχη κτιρίων και ανθρώπων.

Μέσα στις δράσεις του έργου, η commonspace θα έχει τη ευκαιρία να εφαρμόσει την τεχνογνωσία του συμμετοχικού σχεδιασμού στο κομμάτι του πολιτισμού και της εκπαίδευσης σε παιδιά και ενήλικες.

Στο έργο “IN-ATHENS” συνεργαζόμαστε με τους

Heritage Management e-Society - NGO

Geospatial Enabling Technologies

Dipylon

Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα - Melissa Publishing House

!

bottom of page